Как да създадем функционален хотелски уебсайт с минимален бюджет?
Как да създадем функционален хотелски уебсайт с минимален бюджет?
16 February 2022

Създаването на нов хотелски уебсайт до скоро се възприемаше като процес, изискващ време и усилия, особено при липсата на достатъчен бюджет за наемането на агенция или фрийлансър, който да го проектира. За малкия и среден хотелски бизнес, опериращ с ограничен бюджет, високата цена на продукта често представлява трудност.

Днес, обаче, технологиите стават все по-достъпни и всеки хотелиер би могъл използвайки удобен уебсайт билдър да направи свой собствен уебсайт в рамките на няколко часа.

Уебсайт (сайт) билдърът е лесен и опростен инструмент за създаване на хотелски уебсайт, който не изисква умения за програмиране и няма да изтощи бюджета ви. Освен това предлага различни теми, дизайн и функционалности, които ще ви позволят лесно и бързо да управлявате вашето съдържание и да подобрите представянето си онлайн.

Независимо дали управлявате хотел, мотел, ваканционен обект, вила или къща за гости, можете ефективно да увеличите посещаемостта на сайта си и да го превърнете във ваша онлайн визитка. Той не само ще представи уникалните ви предимства, но и ще ви помогне да увеличите директните си продажби през собствен и независим директен канал за продажба.

 

Какво всъщност представлява уебсайт билдъра?

 

Уебсайт билдърът е инструмент, който позволява да създадете свой собствен хотелски сайт. Той има лесен и удобен за работа интерфейс с разнообразни функционалности за подредба на съдържание и избор на цветови теми и шаблони.

Чрез него, с малко инвестирано време и финансов ресурс, можете успешно да създадете уебсайт с неповторима визия. Той най-често представлява уеб базирана услуга, т.е. не е необходимо да изтегляте софтуера на вашия компютър, тъй като той се хоства в облачното пространство и можете да го достъпите навсякъде, където има интернет.

Сайт билдърът е идеалният инструмент за създаване на сайтове за хотели, мотели, ваканционни вили, къщи за гости, семейни хотели, каравани и къмпинги, като сред най-често изтъкваните му предимства са следните:

 

  • Лесен за работа софтуер
  • Висока сигурност и малка вероятност от технически грешки
  • Не се изискват технически познания
  • Ценова достъпност
  • Високо ниво на поддръжка

 

Лесен за работа софтуер

В повечето случаи хотелиерите не се нуждаят от нещо повече от функционален, добре изглеждащ уебсайт, който е лесен за навигация. Сайт билдърът постига това, създавайки адаптивен уебсайт с множество функционалности и без допълнителни финансови вложения в поддръжка, разработчици и хостинг.

 

Висока сигурност, поддръжка и малка вероятност от технически грешки

Тъй като кодът на сайт билдъра е предварително създаден, вероятността за възникване на техническа грешка е минимална. Елементите, които създавате, работят отлично заедно, защото са проектирани така, че да се допълват и синхронизират, тъй като са били тествани безброй пъти преди това.

 

Не се изискват технически познания

Не е нужно да сте графичен дизайнер или програмист, за да използвате уебсайт билдър. Една от характеристиките на този инструмент е неговият шаблонен характер. Темплийтите, които съдържа, представляват готови интегрирани решения с цветови теми, дизайни и функционалности.

 

Ценова достъпност

Използването на уебсайт билдър е много по-ценово изгодно от работата на един уеб разработчик, а истината е, че уеб разработчиците често използват шаблонизирани платформи– особено ако уебсайтът ви не изисква персонализирано кодиране.

 

 

Кои са най-важните функционалности на уебсайт билдърите за хотели?

 

Респонсив дизайн и съвместимост с всички устройства

Една от ключовите характеристики на сайт билдърите е наличието на адаптивни дизайни. Благодарение на тях се създава стилна и гъвкава подредба на елементите на сайта, която е съвместима с всички мобилни устройства, екрани, десктопи и таблети. В днешния mobile-first свят това е от ключово значение за доброто потребителско преживяване.

 

Персонализиран брандинг

Уебсайт бълдърът предлага неограничени възможности за персонализация на сайта като тема, цветове и палитри, за по-добра разпознаваемост на бранда.

 

Оптимизация за търсачки ( SEO)

Всички шаблони на сайт билдъра са създадени с функционалност за оптимизация за търсачки, така че не е необходимо да инвестирате голям финансов ресурс за SEO специалист, за да помогнете на вашия хотел или ваканционен имот да се класира по-добре в Google.

 

Множество езици и валути

Шаблоните на уебсайт билдъра са налични на множество езици и валути, така че независимо от това каква националност са вашите гости, те ще се насладят на едно приятно потребителско изживяване на сайта, на познат за тях език и търсена валута.

 

Бърза настройка

Създаването на уебсайт с помощта на сайт билдър за хотели отнема няколко часа. Необходимо е само да подготвите вашето текстово съдържание и да качите добре подбрани изображения и видеа, и сте готови да пуснете сайта си онлайн.

 

Букинг енджин с онлайн плащания

Уверете се още в самото начало, че избраният от вас сайт генератор има модул за резервации или т.нар. букинг енджин. Това ще ви позволи да добавите към вашия продажбен микс още един канал за продажба, а именно директният онлайн канал за резервации. Той канал с висока възвръщаемост и висок дневен приход, поради липсата на високи комисионни, които обичайно местата за настаняване дължат на посредници или онлайн травел агенти. За да бъде сайтът на хотела реално конвертиращ е препоръчително да поддръжка онлайн плащания и интеграции с разплащателни системи като Stripe, PayPal и др.

Уебсайт билдърът за хотели е специализирано решение за обекти за настаняване, което предлага готови инструменти за работа, интегрирани в една платформа. Той успешно ще помогне да представите бизнес си, да изградите доверие у вашите клиенти и да стимулирате директни хотелски резервации, без висока инвестиция във време и финансов ресурс. А ключът към успеха за намирането правилния уебсайт билдър е безпроблемната интеграция на най-важните функционалности във вашата лична платформа за онлайн продажби.

Използваме бисквитки на нашия уебсайт. Ако продължите, Вие приемате бисквитките.